Aj v Prešove volia po tretíkrát prezidenta Ukrajiny

28.12.2004 Celý región

Približne 50 voličov využilo v Prešove svoje právo a hlasovalo v prvých troch hodinách 26. decembra opakovaného druhého kola volieb prezidenta Ukrajiny. Preb...
Približne 50 voličov využilo v Prešove svoje právo a hlasovalo v prvých troch hodinách 26. decembra opakovaného druhého kola volieb prezidenta Ukrajiny. Prebiehajú od 8.00 h v pokojnej atmosfére v miestnosti zahraničného volebného okrsku č. 90 v sídle Generálneho konzulátu Ukrajiny.

V zozname je podľa informácií predsedu 12-člennej volebnej komisie, pracovníka konzulátu, Volodymyra Kravčenka zapísaných 1155 mien obyvateľov Ukrajiny. Žijú trvalo alebo prechodne na území Prešovského, Košického a Banskobystrického kraja. Neočakáva, že bude voličov viac ako pri zrušenom druhom kole 21. novembra, keď si hlasovacie lístky prevzalo 220 osôb. Na rozdiel od predchádzajúcich volebných aktov na tento neponúkli voličom možnosť zvozu autobusom.
Petro Syrylko, Ukrajinec, ktorý žije v Košiciach od roku 1997, po odhlasovaní povedal, že očakáva od volieb zlepšenie života obyvateľov na Ukrajine a tá viac pomôže aj tým, ktorí žijú za jej hranicami. \"Napríklad ja ako likvidátor na Černobyľskej atómovej som od roku 1997 nedostal od štátnych orgánov žiadnu podporu, \" konkretizoval.
Na voľbách nie je prítomný žiaden pozorovateľ z Ukrajiny, pred tým bol akurát 21. novembra.
Zápisnicu o výsledku volieb doručí predseda komisie diplomatickou poštou osobne do Užhorodu tejto noci.
Voľby v oboch predchádzajúcich termínoch vyhral v prešovskom okrsku Viktor Juščenko. Napr. 21. novembra mu dali hlas v prepočte štyria z piatich hlasujúcich.
(jj)
 

Vyberte región